top of page

Powder Brows

Welkom bij Brow Bar Almere!

Op 1 januari 2017 hebben wij onze deuren geopend en sindsdien mogen wij ons de wenkbrauwspecialisten van Almere noemen. We hebben gedurende jaren ons team mogen uitbreiden en beschikken nu over geweldig leuke, lieve, gezellige en professionele wenkbrauw stylisten.

 

Nadat wij veel ervaring hebben opgedaan in het stylen van de wenkbrauwen zijn wij ons gaan verdiepen in permanente make up. Hierdoor hebben wij echt voor iedereen een passende behandeling.

 

Wij doen ons werk met ontzettend veel liefde en passie en zijn dankbaar dat wij al zoveel mensen, zowel man als vrouw, blij mogen maken met nieuwe wenkbrauwen. We vertellen je graag wat meer over de Permanente Make Up behandelingen. Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Stuur ons dan een berichtje!


 

POWDERBROWS

Deze behandeling wordt machinaal gezet met een nano naald. Op subtiele wijze worden er duizenden kleine puntjes in de huid gepigmenteerd, waarbijde kleur en de gedefinieerde vorm langzaam worden opgebouwd. De aanzet van de wenkbrauwen wordt licht gepin=gmenteerd en geleidelijk donkerder naar het staartje van de wenkbrauw toe. Het resultaat is een ingekleurde wenkbrauw die er zacht en natuurlijk uit ziet. Deze techniek wordt ook wel eens 'ombre' genoemd.

 

HAIRSTROKES

Ook kun je kiezen voor de hairstroke techniek. Deze zetten wij altijd in combinatie met powderbrows om een zo natuurlijk mogelijk effect te creeeren. Door strokes toe te voegen krijg je een nog luchtiger en natuurlijker effect.

 

We plaatsen de haartjes 'levensecht'. Dit houdt in dat we kijken naar de richting van de natuurlijke haartjes en hier maken we een doorlopend patroon van zodat ze zoveel mogelijk met elkaar mengen.

 

BEHANDELING

Vooraf bespreken we uitgebreid al jouw wensen zoals vorm, kleur, breedte etc. Met een speciale tool kunnen we de wenkbrauwen opmeten en maken we ze zo symmetrisch mogelijk. Samen kijken we meerdere keren in de spiegel. We tekenen de wenkbrauw uit zodat je goed kunt zien wat je kunt verwachten. Zodra we beide tevreden zijn beginnen we met pigmenteren.

 

De PMU wordt gedaan in gemiddeld 2 behandelingen. Het mooiste resultaat wordt behaald door laagje over laagje pigment in te brengen. Op deze manier kan er meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd. Bij sommige personen is een extra nabehandling nodig door bijvoorbeeld een vetter huidtype.

 

Mocht u een verdovende creme aan willen brengen dan is dat mogelijk in overleg met ons. EMLA creme kun je verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van de huisarts.

 

Meestal is de PMU in het begin donkerder en meer oranje dan gewenst. Een week na de pigmentatie zullen de korstjes eraf vallen en worden de wenkbrauwen koeler van kleur maar ook lichter. Trust the proces! Probeer van de velletjes en korstjes af te blijven en smeer eventueel een dun laagje bepanthen. Na minimaal 4 weken vindt de nabehandling plaats.

 

Iedere vorm van PMU dient ieder jaar tot anderhalf jaar bijgewerkt te worden voor optimaal kleur en vorm behoud. Huidtype en leefomstandigheden spelen hier ook een rol in.

 

VOORZORG

- 24 uur voor de PMU behandeling geen aspirine, ibuprofen, naproxen of andere bloedverdunners slikken

- 24 uur voor de behandeling geen alcohol nuttigen en de dag zelf geen caffeine houdende drankjes

- Vermijd de zon minimaal 1 week

- Vermijd minimaal 2 weken voor behandeling chemische peelingen

 

NAZORG

- De dag zelf iedere 2 uur wondvocht wegdeppen met een licht vochtig wattenschijfje

- Huid 3 tot 7 dagen droog houden

- Niet pulken/krabben aan de korstjes die zijn ontstaan

- Bij ernstige jeuk lichtjes insmeren met bepanthen

- De huid gedurende een week niet aanraken

- Vermijd zwembaden en sauna's gedurende 10 dagen

- Vermijd zonlicht gedurende de eerste 4 weken

 

Ook na genezing blijven de wenkbrauwen gevoelig voor zonlicht. Verzorg de behandelde huid daarom altijd met een spf50.

bottom of page